+36 1 436 2449 info@tedxy.hu

TEDxYouth@Budapest

2011, Corvin Budapest Filmpalota

Program

9:00 – 10:30 Csodálatos elme

Mindannyian kreatívak vagyunk, és ez a képességünk nem vész el a gyerekkorral együtt. Miért nem hisszük el ezt mégsem, és mit tegyünk, ha mégis inkább el szeretnénk hinni. Az elme csodákat képes teremteni – de sokszor korlátokat is állít. Hagyjuk ezeket most magunk mögött, és fedezzük fel együtt újra a saját kreatív énünket!

10:30 – 11:15 Beszélgetés szünet

11:15 – 12:30 Mindenki másképp csinálja

A kreativitás ezerféleképpen képes megnyilvánulni – ahogy az alkotó tevékenység is ezerféle lehet. Bármit is teszünk, legyen az a cél, hogy jobban csináljuk, mint eddig bárki – vagy egyszerűen csak máshogyan. Próbáljunk ki egy új nézőpontot – és lehet, hogy máris feje tetejére áll az egész világ.

12:30 – 13:30 Beszélgetés szünet

13:30 – 15:00 Játssz!

Ha azt mondják, csak a gyerek játszik – ne hidd el! A játékra való képesség az egyik legfontosabb dolog, amit sosem szabad elfelejtenünk. A játék teret ad a kísérletezésre és új formát a régi dolgoknak. Játssz, hogy vidám dolgok születhessenek!

15:00 – 15:45 Beszélgetés szünet

15:45 – 17:15 Közösségi perspektíva

Egyedül nem megy – hát próbáld meg másokkal! A közösségi média korában újra kell definiálnunk, építenünk a közösségeket – azokat, amelyek valós kapcsolatokat, valós kapcsolódódásokat, valós alkotótársakat és valós élményeket jelentenek, nem csupán egy lájkot vagy csatlakozást a csoportoldalhoz!

17:15 – 18:00 Beszélgetés szünet

18:00 – 19:00 Új formulák

A kreatív alkotás ritkán teljesedik ki új formák nélkül. Folyamatosan meg kell kérdőjeleznünk a régi formákat – és helyettük újakat kipróbálnunk és megteremtenünk ahhoz, hogy a jövő számunkra élhetőbb és teljesebb legyen!

Videók

Auth Adrián – Csapat\Építészet

Görög Ferenc Gábor Tatlin – Kreativitás? és Művészet?

Kaszás Krisztián – Semmi sem lehetetlen

Kiss László Roland –  Hasznos hibák

Kovács Péter – Puskástól a szabadstílusig

Kun Péter és Partali Csaba – Nincs elveszett gyerek!

Meszerics András – A saját hangom

Ócsvári Áron – Felfedezni a láthatatlant

Petruska András – Zenekar egy gitárra

Sarlós Dávid – Hogyan jutunk kultúrához 2020-ban?

Smiló Dávid – Az építészet szóvá tétele

 Adámi Zsanett és Pásztory Dóra – Para? Fenomenális! No para!

Balassi Márton és Horváth Dávid – Nézz másképp – láss többet!

Bartók Marcell – Minden csak vélemény!

Bogár Bence – Álmodj, alkoss, rombolj és kezd újra!

Czauner Brigitta – A szemléletváltás ereje

eapo – Hackerspace – a kreativitás szabadsága

Geréby Zsófia – Legendákkal a kabátzsebünkben indulunk el

Halász Áron – Biciklisták márpedig nincsenek

Jónás Vera – Nem egyedül

Mányai Márton – A kreativitás te vagy!

Nagy András – QR – hasznos eszköz, játékszer vagy robotböffentés

P. Tóth András – Közösség – építés

Pfeffer Józsua – Színt a mindennapokba!

Sztojánovits Andrea és Debreczeni Péter – ReOnion

Sajtos István – Az emberi logika a számítógépek fejével

Valicsek Ildikó – Lehet egy léptékkel több

Előadók

Ádámi Zsanett és Pásztory Dóra

Ádámi Zsanett 17 éves, a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulója. Az iskola egyetlen kerekesszékkel közlekedő diákja, aki az ép emberek között tanul és él, így számára a befogadás és elfogadás nagyon fontos szempontok. A kreativitás számára mindennapos dolog, hiszen számtalan olyan hétköznapi problémát kell megoldani egyedül, vagy családja, illetve barátai, gyógytornásza (aki az ő élet projekt managere!) segítségével, ami másnak fel sem tűnik. 10 éve úszik, sokszoros magyar és nemzetközi bajnok, illetve VB 5. és EB 3. helyezett válogatott sportoló. Életében fontos szerepet játszik a sport, de emellett komoly tervei vannak a jövőt illetően. Előadását azoknak ajánlja, akik kíváncsiak arra, hogy a kreativitás mennyire fontos a mozgásukban korlátozottak életében. És azoknak, akik kíváncsiak rá, hogy az élettől új esélyt kapva, hogyan lett belőle „sorsfordító gyerek”.

Pásztory Dóra kétszeres paralimpikon úszó, a Suhanj! Alapítvány önkéntese, az Eurosport kommentátora. Örök optimista, aki nagyon hisz a pozitív gondolkodás erejében. Születésétől fogva végtaghiányos, de szerinte a fogyatékosság nagyon relatív dolog. Előadása a hétköznapi kreativitásról, az akaraterőről és a céltudatosságról szól, és arról, hogy a testi-lelki harmónia nem a végtagok fejlettségétől függ. Előadását ajánlja mindenkinek, aki valaha is érzett sajnálatot fogyatékos ember láttán, aki nem akarja elhinni, hogy lehet teljes életet élni végtaghiányosan is, és azoknak, akik készen állnak elengedni a fogyatékos emberekről kialakított sztereotípiáikat.

Auth Adrián

23 éves, építészetet hallgat a Budapesti Műszaki Egyetemen. Csapatával, az Odooprojecttel azon dolgoznak, hogy megtervezzenek, majd meg is építsenek egy kizárólag napenergiával működő, innovatív lakóházat. A csapat új utakat keres a fenntartható tervezés, a napenergia-hasznosítás, az automatikus épületvezérlés, a passzív rendszerek területén és az ehhez szükséges, összehangolt csapatmunka terén egyaránt. Az előadást azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak, mire képes együtt egy építész, egy környezetmérnök, egy villamosmérnök és egy grafikus, egy gépész és egy gazdasági szakember, ha együtt dolgoznak egy kis ház megtervezésén.

Balassi Márton és Horváth Dávid

informatikushallgató az ELTE-n, az Eötvös József Collegium tagja, és közgazdász hallgató a BME-n. Társával, Horváth Dáviddal negyedik éve foglalkozik táplálékhálózatok szimulációjával, munkájuk 2010-ben elnyerte az Európai Unió Fiatal Tudósainak Versenye I. díját. Jelenleg oktatási célra fejlesztenek interaktív szoftvert, amelynek segítségével a diákok olyan kérdésekre kereshetik maguk a választ, mint például, miért van szüksége a zsákmánynak a ragadozóra, miért építünk vadátkelőket vagy mikor „egészséges” egy ökoszisztéma.

Horváth Dávid mérnök-informatikus hallgató, a BME német nyelvű képzésében vesz részt. Legalább 10 éve foglalkozik programozással, az egyetemen gyakorlatvezetőként oktatja diáktársait. Nem csak munkájában, hanem szabadidejében is lételeme a csapatmunka, többek közt ez is motiválta abban, hogy a Váci Fúvószenekar trombitása legyen. A konferencián Balassi Mártonnal együtt ad elő, akivel kisiskolás koruk óta ismerik egymást. Még gimnazistaként vágtak bele egy közös projektbe, ami versenytársakból nem csak partnerré, de barátokká is tette őket. Ajánlják az előadást mindazoknak, akiket érdekel az informatika és a természettudományok kapcsolata, akik számára fontos a környezetvédelem, akik már rádöbbentek, hogy a világ egy szelete egészen másképp működik, mint eredetileg gondolták, és azoknak akik is, akik még csak ezután fognak erre rácsodálkozni.

Bartók Marcell

2005-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán. Bár közgazdász diplomát szerzett, egy ismerőse felkeltette érdeklődését a tudományok iránt, s ma a THE Hyperion Group Kft. ügyvezető igazgatójaként negyedik éve foglalkozik a műszaki- és természettudományok népszerűsítésével. Eddigi legfontosabb projektjei a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen működtetett THE Program és a Tudományok Hídja. Előadásával szeretné megmutatni, hogy az ember képes megvalósítani a terveit, ha hisz bennük, és hajlandó is tenni értük. Mivel úgy látja, sajnos hazánkban a fiatalok jó része nem mer vállalkozni, a történetét azoknak a fiataloknak ajánlja, akikben megvannak a kreatív és alkotó energiák, de még nem találták meg az útját.

Bogár Bence

Mióta az eszét tudja, nagyon érdeklik a szem számára láthatatlan összefüggések. A Kitchen Budapest munkatársaként az ötletbe vetett hit, a csapatmunka, a szaktudás és ezek kapcsolatait, ” összességében “: a sikeres startup vállalkozások receptjét kutatja, illetve arra keresi a választ, miként lehet a munka játék, és hogyan tudjuk megvalósítani az álmainkat. Történetét azoknak ajánlja, akik kíváncsiak, hogy milyen csodákkal teli út vezet álmaink megvalósításhoz.

Czauner Brigitta

hidrogeológusként végzett az ELTE-n, s most ugyanott PhD-tanulmányokat folytat, elsősorban medence hidraulikai és olaj-hidrogeológiai témakörben. Ezen szakterületek kombinálásával célja a felszín alatti folyadékáramlási rendszerek megértése, s azok szerepének feltárása a kőolaj- és földgáz-csapdázódásban. 3 éve folytat eredményes innovációs kutatást egy hazai olajvállalattal, a MOL Nyrt.-vel együttműködésben. Hazai és külföldi tapasztalatai alapján azonban fontos feladatának tartja a természettudatos szemléletformálást is, mind a tudósok, mind a döntéshozók körében. Előadásában a különböző szakterületek összekapcsolásán túl ennek jelentőségére is szeretné felhívni a figyelmet.

Dányi Krisztina

Akollégái szerint újságíró, a zenekara szerint dalszerző. Ő maga csak abban biztos, hogy néha szavakat, néha hangokat rakosgat egymás mellé, és mindezt rettentően élvezi. Felfogásában a zene mindenütt árad: a mozgólépcső kattogásában, a vonatfüttyben vagy akár egy könyv lapozgatása közben. Előadását azoknak ajánlja, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz.

eapo

kortalan hacker az internetről. Kisiskolásként házuk melléképületében saját műhelyt alakított ki. 17 éves korában albérlete közösségi térként működött, itt elsők között volt internete. Kedvenc számítógépes játéka a 3D Tetris, továbbiakat csak hallásból ismer. Oktatási intézményeken kívül képezte magát, sokat olvasott és utazott. Utóbbi éveit nagyrészt Budapesten töltötte, és kezdetektől fogva tagja a budapesti hackerspace-nek. Előadásában eloszlatja a hackerekkel kapcsolatos sztereotípiákat, és a hackerspace, mint független, decentralizált, alulról építkező közösségi tér két éves tapasztalatait osztja meg velünk, tanulságul létező és jövőbeni közösségek számára a függetlenség és produktivitás érdekében.

Geréby Zsófia

AMOME textil szakán végzett 2011-ben, jelenleg UrbanLegend néven városi biciklistáknak tervez ruházatot a mindennapokra, és a következő kérdésekre keresi a válaszokat: Mi köze van egy esőkabátnak a Nyugatihoz? Mi köze van a divattervezőnek a macskakőhöz? Honnan tudjuk meg igazán, hogy hol élünk? Hogy jön a választójog a kerékpárhoz? Miért hord egy divattervező szemeteszsákot? Ajánlja előadását minden kerékpárosnak, gyalogosnak és autósnak, akit érdekel, hogyan lehet egy ember szenvedélyeit, hivatását és álmait összegyúrni egy nagy projektbe.

Görög Ferenc és Gábor Tatlin

A Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán végzett, a vizuális képalkotás ugyanannyira érdekli, mint a számára ehhez szorosan kapcsolódó elektronikus zene. Több éve foglalkozik 2D-s grafikával, videóvágással és DJ-ként zenei modulációval. Jelenleg alkotóművészként és art directorként egyaránt tevékenykedik. Munkáiban fontosnak tartja a művészet beépülését a hétköznapokba, legyen az képzőművészeti vagy alkalmazott művészeti platform. Előadást azoknak ajánlja, akik úgy gondolják: nem mindig az első ötlet a legjobb.

Hajnóczy Soma

Bűvészvilágbajnok, igazi varázsló. A szórakoztatás, a színpad és az utazás határozza meg az életét. Előadásában szeretné megosztani velünk, mi rejtőzik az illúziók mögött. Ajánlja előadását mindenkinek, aki kíváncsi, mi mindenre tanította meg őt az illúzió világa az életről, és érdekli, milyen a bűvész, ha az életet varázsolja. Hiszen nem minden az, aminek látszik!

Halász Áron

biciklis blogger, aktivista. Az ELTE hallgatója, de mindig is az érdekelte igazán, hogyan tudna egy jobb városban élni. A biciklire elsősorban, mint közlekedési eszközre tekint, de tudja, hogy az annál sokkal több: egy várost, kis és nagyobb közösségek életét lehet vele jobbá tenni. Kezdetek óta Critical Mass szervező, részt vett helyi szerveződésekben, akciókat talált ki és szervezett meg. 2009 elején barátaival elindította a Cyclechic.hu blogot, ami a biciklizésről alkotott kép átformálásával teszi népszerűvé a városi kerékpározást. A világon egyedülálló hazai bringaboom fotós és videós dokumentálásával, biciklis divatbemutatóikkal Sydney-től Los Angelesig híresek lettek. Előadását azoknak ajánlja, akik szerint a biciklizés nem olyan természetes, mint bármi más, és azoknak, akik nem hiszik el, hogy egy egyszerűnek tűnő dologgal is óriási eredményeket lehet elérni.

Jónás Vera

24 éves énekes, dalszerző, loop artist. Több mint két éve London és Budapest között ingázik, saját zenekarait vezeti mindkét országban, és zenét, illetve szöveget ír más előadóknak. Élő fellépéseire ezer apró kütyüvel szokott érkezni, amelyek mikrofonjához és gitárjához vannak kötve – színpadi látvány leginkább egy villanyvasútra emlékezteti a nézőket. Ezekkel a gépekkel csinál kis formációival, de akár szólóban is nagyzenekari hangzást néhány másodperc alatt. Vera a fináléban Dés András ütőhangszeres és Csizmás András nagybőgős társaságában lép fel. Zenéjét ajánlja mindazoknak, akik szerint a komplikált dolgok mindig egy egyszerű ötlettel kezdődnek.

Kiss László Roland

25 év alatt útja a vegyészeten és a történelem szakon keresztül vezetett a gyógypedagógiához. A szakmájából eredően sokat foglalkozik a hibákkal, illetve olyan fiatalokkal és felnőttekkel, akik sokat hibáznak. Előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy céljaink eléréséhez, saját utunk megtalálásához elengedhetetlenül szükséges, hogy megismerjük és elfogadjuk a hibáinkat. Az előadását ajánlja azoknak, akik úgy érzik, sokat hibáznak, illetve azoknak, akik félnek a hibáiktól. Mert ahogy Phleps is mondta: „az az ember, aki nem csinál hibát, rendszerint nem csinál semmit.”

Kovács Péter

Azon kevés fiatal közé tartozik, akiknek életét egy labda határozza meg. Képzeljétek el, hogy házi kedvencetek előtt elgurítotok egy lasztit, majd két óráig nem is látjátok, annyira leköti ez a játékszer – nos, Péternek körülbelül így telt élete első 24 éve. Hat éve foglalkozik freestyle focival, egy akkoriban szerencsétlennek tűnő baleset (térdműtét) terelte a „helyes” útra. 2011-ben Abu Dhabiban megnyerte a világbajnokságot, ami megkoronázta azt a 4300 óra gyakorlást, ami már a lábaiban benne van. Tapasztalatait itthon szeretné kamatoztatni egy sportegyesület és egy freestyle fociiskola keretében, amelyhez már támogatókat is talált. Úgy gondolja, mindenki tudja irányítani a jövőjét, de azért hálás a sorsnak a segítségért, hogy azzal foglalkozhat, és abból élhet, amit a világon mindennél jobban szeret.

Kun Péter és Partali Csaba

AHiperaktív Sportegyesületben 2005 óta foglalkoznak olyan „más”, hátrányos helyzetű gyermekekkel, akik beilleszkedési problémáik miatt kikerültek más közösségekből , vagy fel sem vették őket. A víváson és természetjáráson keresztül próbálják helyes útra terelni, illetve megtartani őket, nem csak a sportban, hanem az életben is. Vívópalántáik hamar eljutottak arra a szintre, hogy megállják helyüket vívástudásban és viselkedésben is a hazai és nemzetközi versenyeken.  Reménytelennek tűnő gyerekekből varázsolnak reményteljes, sikeres sportolókat, embereket. Sport, sportszerű küzdelem, elfogadás és a természet ereje – ebből merítik és adnak erőt a fiatalok számára.

Mányai Márton

Végzett szupervizor, coachinggal, szakmai tanácsadással foglalkozik. Hiszi, hogy a saját kérdéseidre a válasz benned van. Ezt a választ segít megtalálni neked. Akkor hallgasd meg, ha mostanában fel akartad adni az álmaidat. Ha azt mondták mások, hogy amit gondolsz, arra nem kíváncsi senki, nem érdemes bele energiát fektetni, és amúgy sem vagy képes és alkalmas rá. Marci mindenkihez szól, aki felismerte kreatív tehetségét, de ez még hol áldás, hol átok, de azt biztos,hogy ez segíthet megtalálni a saját utat.

Meszerics András

17 éves, harmadikos gimnazista. Az iskola mellett a kórusimprovizációval és világzenével is foglalkozó Soharóza kórus tagja. Előadása a „saját hang”, az „önálló éneklés” fogalmait járja körül, és az ezekkel kapcsolatos kérdéseket dolgozza fel: Hogyan énekeljünk alkotva, improvizálva és kreatívan, még akkor is, ha egyébként nem szoktunk vagy nem tudunk? Kulcsszavai: figyelem, kitartás, Keresés, és a legfontosabb: a lazaság és játékosság! Előadását ajánlja mindenkinek, aki énekel, és annak is, aki nem. És bárkinek, aki csak szórakozni szeretne egy picit.

Nagy András

A vállalati stratégiába ásta bele magát a közgázon, jelenleg mobil és webes projekteket menedzsel egy digitális ügynökségnél. Különösen kedveli a fizikai és digitális valóság kapcsolódási pontjait: érdeklik a QR kódok, a kiterjesztett valóság és a közeli / érintésen alapuló kommunikáció, illetve az ezekhez kapcsolódó digitális termékfejlesztés és marketing kommunikáció.

Ócsvári Áron

a Neumann János Számítástechnikai szakközépiskola végzős, látássérült diákja. Az iskola nevéhez hűen szereti az informatikát, szabadidejében sokat programozik. Ezen kívül szívesen sportol: falat mászik, fut és aikidozik, olvas és zenét hallgat. Három éve részt vesz egy képernyőolvasó szoftver honosításában, tavasszal a Magyar Innovációs Verseny első helyezettje lett Tilitoli játékával.

P. Tóth András

Vállalkozó, az egyetemistáknak életvezetési ismereteket oktató Láthatatlan Szakkollégium és a magyarországi tanuló közösségeket segítő Asztaltársaság Egyesület alapítója. Már a Műszaki Egyetem hallgatójaként is jobban foglalkoztatták a közösségek létrehozásának mechanizmusai , mint a deriválás. Előadásában arról mesél majd, mire van szükség egy közösség működtetéséhez és fenntartásához, és arra keresi a választ, hogy közösségeket alkotni művészet vagy mérnöki munka, netán puszta véletlen-e. Vele együtt felfedezhetjük, miért létfontosságú, hogy Magyarországon újabb baráti asztaltársaságok alakuljanak.

Petruska András

Énekel, gitározik, dobol, nagybőgőzik, skótdudán játszik, trombitál. Koncertjein járva sokszor nehéz eldönteni, hogy a fülünknek vagy a szemünknek higgyünk, hiszen egy zenekart hallunk, de a színpadon csak egy embert látunk, egy szál akusztikus gitárral. Ehhez tényleg elég egy gitár? – merülhet fel bennünk a kérdés. Előadásában erre is választ kapunk, és megtudhatjuk, hogy András számára a zenélés egy stílusokon és korokon átívelő, véget nem érő játék a saját és a közönsége fantáziájával. Előadásának legfőbb célja a szórakoztatás és a határtalan gyermeki képzelőerő felszínre hozása. Emellett pedig szeretné bemutatni, hogy a kreativitás nem ismer határokat: tűnhet akármilyen lehetetlennek egy ötlet, kitartó munkával mégis bármit el lehet érni. Így lett belőle is egyszemélyes zenekar.

Pfeffer Józsua

Nyitott, érdeklődő fiatalember, aki szeretné, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra, és örömüket leljék mindennapjaikban. A Színes Város Mozgalom Pillangóhatás nevű oktatási projektjét a Zöld Kakas Líceumban indította el 2010-ben, amelynek diákkoordinátoraként tevékenykedett. A program részeként önkéntes diákok kifestették a Pöttyös utcai metrómegállót és környékét. Ráadásul a látványterv elkészítéstől az átadási ünnepség lebonyolításáig szinte minden a Líceum tanulóinak munkáját dicséri. Aki kíváncsi, hogyan vélekedik egy középiskolás az együttműködésről, az irányításról, a közérdekű cselekedetek fontosságáról, élvezni fogja az előadását.

Sajtos István

23 éves szabadúszó webfejlesztő, tanácsadó. Szabadidejében is folyamatosan keresi azokat az innovatív ötleteket, amelyekkel kényelmesebbé, szórakoztatóbbá tudja tenni az internetezést, az online tartalmak fogyasztását. Munkája során olyan webes alkalmazásokat készít, amelyek a mesterséges intelligencia kutatás eredményeire építenek. Tud-e közösségi életet élni egy számítógépes program? Intelligensebb lesz-e valaha az ember alkotta mesterséges intelligencia, mint maga az ember? Mit tanulhatnak tőlünk a számítógépek? Előadásában ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ, és mesél számítógépes programokról is, amelyek olyan összefüggésekre világítanak rá a minket körülvevő világban, amelyeket emberi szemmel nem vennénk észre.

Sarlós Dávid

A világok találkozásai érdeklik. Azok a hatásmechanizmusok foglalkoztatják, amelyek két, egymástól különböző közeg között jönnek létre, mint amilyen például a mozgásba lendülő kép és a pillanattal felhevített színpad. Megmozgatja a kíváncsiság teremtő ereje és a csend, ami helyzetbe hoz. Az elmúlt években olyan projekteket képviselt, mint a versmob, a magyarhangya, és a jelenleg formálódó [foszfor]. Alkotóként és befogadóként egyaránt a kultúra és közönségének kapcsolatát kutatja, jövőbeli lehetőségeit keresi. Előadásában az elmúlt két év tapasztalatait formálja kiáltvánnyá, ezzel hív bennünket közös gondolkodásra és építkezésre. Történetét azoknak ajánlja, akik 2020-ra tudatosan, legálisan akarnak kultúrához jutni, és akik még szeretnének erre a világra rálátni más szemszögből is.

Smiló Dávid

építészhallgató, az Építész Szakkollégium elnöke. Az egyetem megkezdése óta óta blogol az építészetről. Számos folyóiratban publikál építészeti témájú írásokat, többek között a hg.hu-n a 6b.hu-n és a Magyar Narancsban. Szerkesztője és műsorvezetője a hetiBeton építészeti rádióműsornak a Tilos rádióban. Bármi, ami eszébe jut az építészettel kapcsolatban, azt rögtön el is mondja. Éppen ezért az épített terek szavakra válthatóságáról, az építészeti írásról fog beszélni, amit ajánl mindazoknak, akik életük során jártak már épületben.

Reonion

a ReOnion csapat: két VJ – ipar-és képzőművészek, egy programozó – médiaművész, egy könyvelő – partyszervező, egy építész, megszámlálhatatlan segítőjük, támogatójuk segítségével viszontagságos és életre szóló kalandokat élt meg a világ legkülönlegesebb fesztiválján, a Burning Manen, és az oda vezető úton. Előadásukban szó lesz a reménytelen pályázatról. A megnyert reménytelen pályázatról. A felépíthetetlen szerkezetről. A hulladékról, amiből borítás lett. A összegyűjthetetlen pénzről. Majd az összegyűjtött összegyűjthetetlen pénzről. A felépíthető felépíthetetlen szerkezetről. A sivatagról. A viszontagságos környezetben felépülő technikai rendszerről.

Valicsek Ildikó

Szövő szakirányon tanul a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán. Az V. Országos Művészeti Diákköri Konferencián formatervezés szekcióban díjat nyert Roll nevet viselő munkájával. Az elemekből építkező térelválasztó történetén keresztül bemutatja, hogyan születik az anyagból tárgy. Előadását ajánlja azoknak, akiket érdekel, hogyan lehet szabadon játszani az anyagokkal, felületekkel, méretekkel, léptékkel. És persze azoknak is, akik kíváncsiak, mi motivál ma egy fiatal lányt arra, hogy „szövőnő” legyen.