+36 1 436 2449 info@tedxy.hu

TEDxBudapestSalon

2020 Budapest Music Center

Program

16:00 -16:45 Érkezés, regisztráció

16:45 – 18:00  I. Blokk – Redesign Yourself

18:00 – 19:00 Beszélgetés, szünet

19:00 – 20:30  II. Blokk – Redesign Your Business

Videók

Idő tolvajai | Ákos Csertán |

Tervezzünk egy békésebb jövőt | Martin Grant |

Bízunk a stratégiában és az elengedés művészetében| Ofra Graicer |

Jövőbiztos készségek | Péter Langmár |

Design for Flow | Brian Rivera |

Mi a stratégiai tervezés? | Philippe Dufort |

Beszélgetés a Cynefin módszertanról | Dave Snowden & Imre Porkoláb |

A csúcsteljesítmény és kreativitás ősrégi receptje | Imre Porkoláb |

Előadók

Csertán Ákos

Csertán Ákos a Frontìra stratégiai design stúdió társalapítója, a MOME designelméleti kutatója. Eredetileg pszichológus, az elmúlt több mint 10 évben UX designerként, service designerként, design vezetőként dolgozott. Jelenleg nagyvállalatoknak segít ügyfélközpontú szolgáltatásokat tervezni Berlinben és Budapesten.

Grant Martin

Grant Martin az USA hadseregének alezredese, doktori fokozatát az Észak-karolinai Állami Egyetemen szerezte. Több, mint 22 év tapasztalata van különleges hadműveletek terén, szolgált Afganisztánban, Koreában és Dél-Amerika szerte. Jelenleg az amerikai hadsereg John F. Kennedy különleges hadi központjában és iskolájában dolgozik, ahol a különleges erők ágazatának igazgatója. Munkáit számos nemzetközileg is elismert újság és szaklap publikálja, emellett 3 könyvnek is szerzője / társszerzője.

Dr. Ofra Graicer

Dr. Ofra Graicer segédoktató az Izraeli Védelmi Erők tábornoki kurzusán. A stratégiai harcászati tervezés és a speciális harcászati és védelmi rendszerek szakértője (SOD). Az elmúlt 20 évben kormányügynökökkel és civil szervezetek vezetőivel dolgozott a stratégiai fókusz és működési hatékonyság megteremtésén, Izraelben és külföldön egyaránt. Ofra a nemzeti biztonságpolitika aktivistája is és alkalmanként szabadúszó publicistaként is dolgozik aktuális ügyeken. Jártas a művészetek és a film területén, a politikatudományokban és biztonságpolitikai tanulmányokban. Mesterlövészként szolgált az izraeli védelmi erőknél. Házas, három gyermeke van, ideje nagy részét Jeruzsálemben és Tel-Avivban tölti.

Langmár Péter

Langmár Péter a Green Fox Academy, a Lab.Coop és a SmartWare.Tech társalapítója. Mesterdiplomáját Párizsban szerezte és a harvardi alapítású ArtScience Lab-nak dolgozott. Korábbi startup vállalkozása, a Brickflow, a Startup Wise Guys és a Startup Chile programokban vett rész. TEDx előadó. A Forbes magazin a 30 sikeres magyar 30 alatt kiválasztottja.

Winkler Zsolt

Winkler Zsolt, termék és szolgáltatás fejlesztő. Pályafutását informatikai és távközlési majd tanácsadási és üzletfejlesztési területeken végezte.

Brian Rivera

Brian Rivera a The Flow System társalapítója, az AGLX Consulting alapítója és vezérigazgatója, volt F-14 oktató és csapattag, emellett tengerészeti tartalékos parancsnok. 24 éves katonai karrierje során, többek között dolgozott a NATO-nak és az Air and Space Operations Centers-nek is. A Cynefin Foundations trénere, workshopokat vezet a Cynefin társalapítójával, Dave Snowdennel. Összetett civil és amerikai tengerészeti kiválósága eredményeként 2019-ben a U.S. Navy vezetése felkérte, hogy segítsen a Naval Safety Center igényei szerint átalakítani a The Flow System-ben használt koncepciót. A University of North Texas professzorával, aki a Toyota volt vezetője, Brian Rivera társszerzője a “The Flow System” című könyvnek.

Philippe Dufort

Philippe Dufort politikatudományi és nemzetközi tanulmányok területén rendelkezik doktori fokozattal (POLIS), melyet a Cambridge Egyetemen szerzett az Egyesült Királyágban. Áthatóan tanulmányozza a stratégiai innováció ismeretelméleti alapjait, különös tekintettel a reflexív katonai tudás átültetésére a közigazgatás és a civil társadalom számára is hasznos módon. Az ottawai Elisabeth-Bruyère School of Social Innovation at Saint Paul University egyetemi docense, és a kolumbiai Superior School of War tudományos munkatársa. Akadémiai kutatói tapasztalata mellett korábban gyermekügyi biztosként és emberi jogi megfigyelőként dolgozott.

Dave Snowden

A Cognitive Edge alapítója és tudományos vezetője. Számos nemzetközi projektben vesz részt, kormányoknak és ipari szereplőknek segít stratégiaalkotásban és döntéshozatalban. A Cynefin módszertan megalkotója (A Cynefin döntési modell alapján négyféle környezetbe kerülhetünk –  nyilvánvaló, bonyolult, komplex és kaotikus. Minden környezetben másféle döntési mechanizmust kell alkalmaznunk. A Cynefin modell segít abban, hogy egy adott problémára melyik megoldási módszert használjuk). Népszerű és szenvedélyes előadó, jól ismert cinizmusáról és tekintélyromboló stílusáról.

dr. Porkoláb Imre, ezredes

A Kaliforniai Stanford Egyetemen vállalati innovációt tanult, amelyet a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban átültetett a gyakorlatba is, hiszen az amerikai védelmi innováció szervezeteinek fejlődését nyomon követve segítette elő egy nemzetközi innovációs ökoszisztéma építését. 

Jelenleg a Honvédelmi Minisztérium nemzeti fegyverzeti igazgatójának kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyettese. A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán szakértője a gerillaharcnak és a terrorellenes hadviselésnek, az ehhez kapcsolódó hagyományostól eltérő vezetéselméletet, a V.U.C.A. környezetben is sikerrel alkalmazható változásmenedzsmentet, a szervezeti átalakítás innovatív módszereit, és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja. Rendszeresen publikál, illetve hazai és nemzetközi előadásokat tart ezekben a témákban.

Első könyve Szolgálj, hogy vezethess! címmel 2016-ban jelent meg, második könyve „A stratégia művészete” pedig 2019 májusában látott napvilágot.

Ben Zweibelson

Ben Zweibelson az Egyesült Államok hadseregének nyugalmazott gyalogsági tisztje, aki számos harci bevetésben vett részt Irakban és Afganisztánban.

Philippe Beaulieu-Brossard

Philippe Beaulieu-Brossard a nemzetközi kapcsolatok doktora, diplomáját a St.Andrews Egyetemen szerezte.