+36 1 436 2449 info@tedxy.hu

Hankó Gergely

természetvédelmi mérnök, közgazdász

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója PET Kupa projektvezetője ISWA Nemzetközi Hulladékgazdálkodási Szövetség nemzeti tagozatának alelnöke 16 éve dolgozik a környezetvédelem és a fenntarthatóság területén, a hazai média állandó szereplője, TEDxYouth@Budapest és a TEDx Danubia (MüPa) 2018-as előadója. 3 éve a zöldipar érdekképviselőjeként, a magyar környezetvédelmi cégeknek és szervezeteknek lehetőségeit szélesíti, s igyekszik minél több nagyvállalatot megnyerni a kiterjesztett gyártói felelősség s a körforgásos gazdaság eszméinek. Ennek eredményeképpen tanácsadásuk egyre sikeresebb, lábnyomcsökkentés, felelősségvállalási projektek, mentorprogramok, termékportfoliók átvizsgálása, s rendszerfolyamatok fenntarthatóbbá tétele miatt keresik elsősorban.

Országos szemléletformáló projektek megálmodója és megvalósítója, 2020-ban az Országos
Szemléletformálási Stratégia elkészítésében is részt vett.

Nemzetközi projektekben (pl. Interreg TidyUp) környezetvédelmi szakértő, legfontosabb szakterülete a tiszai hulladékszennyezés felszámolása. A Tiszai Kerekasztalok alapítója, a PET Kupa projektvezetője.

Fenntarthatósági önkéntes projektekjéért, a Gömörszőlősi Paraszt-wellnessért 2015-ben a Vidékfejlesztési Minisztérium Herman Ottó Innovátor Díjjal tüntette ki.

Szörnyi Krisztina

HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.

Jövőnk kulcsa: A körforgásos gazdaság

A videósorozat második részében a körforgásos gazdaságról beszélget Szörnyi Krisztina, Hankó Gergellyel, természetvédelmi mérnökkel, a PET Kupa projektvezetőjével. Mit tehetünk a fenntarthatóságért lokálisan? Milyen jövőbeli szemléletformáló stratégiák állnak a rendelkezésünkre? Hankó Gergely jövőteremtő célja az, hogy együttműködjenek az emberek a hosszútávú fenntarthatósági célok megvalósításában és létrejöjjön a körforgásos gazdaság. Nézzétek meg a beszélgetést! Szeptember 8.-tól elérhető itt a weboldalon és a Fb-on is.