+36 1 436 2449 info@tedxy.hu

Eddig a fenntarthatóság hobbi volt, mostantól létkérdés!

Wettstein Albert

Munch társalapító

Wettstein Albert a 300.000 app letöltőt számláló Munch Ételmentő platform társalapítója 3 társával együtt. A Munch a „Cápák Között” történetének első vállalkozása, amelybe minden Cápa beszállt.

Albert hivatása az ételmentés népszerűsítése, a témában több TEDx előadást is tartott, de a Forbes címlapján is találkozhattatok vele.

18 éves kora óta vállalkozik, korábban többek között zero waste fesztivál szervezésében is részt vett, valamint a Google fiatal vezetőknek szóló ösztöndíjával az Egyesült Államokba is kijutott.

Szörnyi Krisztina

HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.

Eddig a fenntarthatóság hobbi volt, mostantól létkérdés!

A videósorozat harmadik részében Wettstein Albert a Munch társalapítója megosztja velünk tapasztalatait az ételmentésről.

A kutatások szerint az ételek mintegy harmada kárba vész, úgy, hogy közben rengeteg ember éhezik, miközben a legbosszantóbb az, hogy Magyarországon, a szemétbe dobott étellel már megszüntethető lenne az itthoni éhezés. Albertnek és a Munchnak a célja, hogy gazdaságilag is megérje környezettudatosnak lenni; valamint egy fenntarthatóbb jövő megteremtése, ahol az éhezés ellen hatékonyabban fellépünk.

Mit tehetünk az ételpazarlás ellen? Te mit tehetsz?