+36 1 436 2449 info@tedxy.hu

Az energia, ami éltet

dr. Bart István

igazgató, Klímastratégia 2050 Intézet

Klímapolitikai szakértő, jogász, várostervező.  2002 óta foglalkozik éghajlatpolitikával, dolgozott a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, illetve az Európai Bizottság Klímapolitikai Főigazgatóságán, ahol az európai kibocsátás-kereskedelmi rendszer volt a szakterülete. 2011 után a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) első igazgatója, majd a Klímapolitika Kft vezető munkatársa. 2018-ban megalapította és azóta is vezeti a Klímastratégia 2050 Intézetet, valamint Senior Director az Egyesült Államok-beli Environmental Defense Fund-nál, ahol a légiközlekedés dekarbonizációjával foglalkozik.  Emellett az Egyensúly Intézet külső szakértője.  Rendszeresen közöl írásokat, tanulmányokat aktuális hazai klímapolitikai kérdésekben.

Szörnyi Krisztina

HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.

Az energia, ami éltet

Hogyan lehet a lakosságot felébreszteni, hogy megmeneküljön a civilizáció? Hogyan csökkenthetjük a kibocsátást? A klímacselekvés elkerülhetetlen. A klímaváltozás elleni célkitűzések eléréséhez, az energiahatékony működés alapfeltétel. Szükséges az egyéni tenni akarás, a felelősségvállalás, azért, hogy visszafordítható legyen a klímaválság. – erről beszélgettünk, dr. Bart Istvánnal, a Klímastratégia 2050 Intézet igazgatójával