+36 1 436 2449 info@tedxy.hu

A város, ahonnan nem akarunk elköltözni

Halász Áron

fenntartható közlekedési szakértő

Áron több mint másfél évtizede dolgozik azért, hogy emberközpontú, élhető városaink legyenek. Fő területe a közlekedés és a közterületeink fenntarthatóbbá tétele, azon belül is a kerékpározás és a gyaloglás visszahelyezése a városi mindennapokba. Kommunikációs szakemberként és a hazai kerékpáros mozgalom oszlopos tagjaként a bringás közlekedés népszerűsítése és a szemléletformálás mellett kézzel fogható eredményeket ért el számos olyan kerékpáros fejlesztéssel, amelyek könnyebbé teszik, hogy bárki biciklire tudjon ülni. Az I bike Budapest bringás felvonulások korábbi főszervezőjeként tízezreknek mutatta meg a biciklis város örömét, tévéműsorok szakértő vendégeként közérthetően segít megérteni a vitás szakmai kérdéseket. Civil szerepét idén a hivatalnoki létre cserélte, hogy a reflektorfénytől távolabb, de továbbra is egy olyan Budapestért dolgozhasson, ahol egészségesebb környezetben jobban tudunk élni.

Szörnyi Krisztina

HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.

A város, ahonnan nem akarunk elköltözni

Hogyan lehet élhetőbb Budapest? Mit tehetünk, hogy jobb hellyé tegyük a várost? – egy gondolatébresztő beszélgetés Halász Áronnal, fenntartható közlekedési szakértővel. Legyél te is a részese, egy zöldebb város kialakításának, ahol az autót és az alternatív közlekedést kombinálva használják az emberek. Neked is fontos, mire fordítod az időd, energiád? Érdekel, hogyan lehet megvalósítani, a 15 perces várost? Tegyél te is aktívan a jobb jövőért!
A videó elérhető november 10-től!