+36 1 436 2449 info@tedxy.hu

A TEDxBudapest bemutatja: Jövőteremtők powered by BMW videósorozatot, amelyben a meghívott vendégeink aktívan tesznek a jobb jövőért, hisznek abban, hogy a változáshoz összefogásra van szükség és a megoldás ott rejlik bennünk, embertársainkban és minden élőlény iránt tanúsított alázatban, tiszteletben és szeretetben. Bemutatunk nektek hat inspiráló történetet, hat előadótól, akik már előadtak a TEDxBudapest színpadán és a változás élére álltak. Ismerjétek meg a történeteiket, gondolataikat, lelkesedésüket!

Ha tehetjük, együttműködünk olyan cégekkel, akik hozzánk hasonlóan hisznek a közösség erejében és abban, hogy ha lehetőséget biztosítunk, ti megragadjátok azt és elindul a pozitív változás az élet számos területén.

A BMW csapata is ilyen!

Litkai Gergely

Jogász, az ELTE jogi karán végzett, gimnáziumi tanulmányait a budapesti Eötvös József Gimnáziumban végezte. Humorista, a Dumaszínház művészeti vezetője és egyik alapítója, aki a Comedy Central Magyarország csatorna elindulásakor annak főszerkesztőjeként dolgozott. A legfiatalabb Karinthy- gyűrű tulajdonos volt, amikor megkapta a Magyar Rádió elismerését. Fontos szerepet játszott a többszörös Golden Blog nyertes hircsarda.hu álhírportál elindításában, több sorozat írója és kreatív producere volt (Munkaügyek, Fapad, Tóth János). Ott volt az Esti Showder indulásánál íróként, ötletemberként és a Showder Klub első szerkesztőjeként. Élete a humor, és olyan időszakban él, amikor ez hatással van sok ember életére.

Szörnyi Krisztina

HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.

Mi közöm hozzá?

Teszi fel a kérdést Dr. Litkai Gergely a videósorozat első részében.
Visszafordítható-e a klíma katasztrófa? Mi lesz ha? Milyen esélyeink vannak? Hol fogunk tartani 20 év múlva? A legtöbben kíváncsiak vagyunk, mit hozhat a holnap, mert aktívan tenni akarunk a jobb jövőért. Dr. Litkai Gergely hisz benne, hogy a jövő megváltoztatása a kezünkben van, ha teszünk érte, akár csak kis lépéseket is, minden nap, azzal egy élhetőbb világot teremthetünk a gyerekeinknek. Ha érdekelnek a részletek, nézzétek meg az interjút! Augusztus 11-től elérhető itt a weboldalon és a Fb-on is.