Előadók


 • Abbas Alexandra Maha (2015)

  Abbas Alexandra Maha (2015)

  Egyetemre jár, dolgozik és a Kairos Society magyarországi szervezetét vezeti – mindössze 20 évesen a 40 évesek munkatapasztalatát tudhatja magáénak. Dolgozott már marketingesként, projektvezetőként, tanácsadóként, aszisztensként, alapított céget és indított el társadalmi megmozdulást. Mi ez, ha nem exponenciális karrier? Előadásában arról a gondolkodásmódról mesél, amely erre a pályára állította őt. Megmutatja, milyen elszenvedni, milyen szemlélni, és milyen előidézni az exponenciális változást.

 • Adámi Zsanett és Pásztory Dóra (2011)

  Adámi Zsanett és Pásztory Dóra (2011)

  Ádámi Zsanett 17 éves, a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulója. Az iskola egyetlen kerekesszékkel közlekedő diákja, aki az ép emberek között tanul és él, így számára a befogadás és elfogadás nagyon fontos szempontok. A kreativitás számára mindennapos dolog, hiszen számtalan olyan hétköznapi problémát kell megoldani egyedül, vagy családja, illetve barátai, gyógytornásza (aki az ő élet projekt managere!) segítségével, ami másnak fel sem tűnik. 10 éve úszik, sokszoros magyar és nemzetközi bajnok, illetve VB 5. és EB 3. helyezett válogatott sportoló. Életében fontos szerepet játszik a sport, de emellett komoly tervei vannak a jövőt illetően. Előadását azoknak ajánlja, akik kíváncsiak arra, hogy a kreativitás mennyire fontos a mozgásukban korlátozottak életében. És azoknak, akik kíváncsiak rá, hogy az élettől új esélyt kapva, hogyan lett belőle „sorsfordító gyerek”.

  Pásztory Dóra kétszeres paralimpikon úszó, a Suhanj! Alapítvány önkéntese, az Eurosport kommentátora. Örök optimista, aki nagyon hisz a pozitív gondolkodás erejében. Születésétől fogva végtaghiányos, de szerinte a fogyatékosság nagyon relatív dolog. Előadása a hétköznapi kreativitásról, az akaraterőről és a céltudatosságról szól, és arról, hogy a testi-lelki harmónia nem a végtagok fejlettségétől függ. Előadását ajánlja mindenkinek, aki valaha is érzett sajnálatot fogyatékos ember láttán, aki nem akarja elhinni, hogy lehet teljes életet élni végtaghiányosan is, és azoknak, akik készen állnak elengedni a fogyatékos emberekről kialakított sztereotípiáikat.

 • Andy Zhang (2012)

  Andy Zhang (2012)

  21 éves sorozatvállalkozó, akinek vállalkozásai mellett sikerült megtapasztalnia a nagyvállalati fegyelmet is. Ambíciójának megfelelően kreatív kommunikációs területen helyezkedett el, ami olyan emberközeli kreatív teret ad, ahol állandóan talál izgalmas kihívásokat. Az embereket, a különféle személyiségeket nagyon izgalmasnak találja, és próbálja mások szemszögéből is látni a dolgokat, és ebből az egyéni értékek mellett gyakran univerzális dolgokat leszűrni. Pontosan ilyesmiről szeretné megosztani megfigyeléseit és gondolatait: a fizikális és mentális határokról.
 • Augusztin Olga

  Augusztin Olga

  Sportolóként embernek maradni

  Gyerekkorától kezdve életének fontos része a sport, számos sportágat kipróbált és szeretett meg. Valamiféle hiányérzet miatt azonban mindig abbahagyta őket, ahogy a munkahelyein, emberi kapcsolataiban is jellemző volt rá a váltás, az új dolgok keresése. Előadásában arról a szemléletváltásról mesél, amely után emberként kezdett magára tekinteni a sportban. Olyan hozzáállást mutat be, amivel megtartható vagy újra felfedezhető a mozgás, a sport szeretete felnőttként is.

 • Auth Adrián (2011)

  Auth Adrián (2011)

  23 éves, építészetet hallgat a Budapesti Műszaki Egyetemen. Csapatával, az Odooprojecttel azon dolgoznak, hogy megtervezzenek, majd meg is építsenek egy kizárólag napenergiával működő, innovatív lakóházat. A csapat új utakat keres a fenntartható tervezés, a napenergia-hasznosítás, az automatikus épületvezérlés, a passzív rendszerek területén és az ehhez szükséges, összehangolt csapatmunka terén egyaránt. Az előadást azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak, mire képes együtt egy építész, egy környezetmérnök, egy villamosmérnök és egy grafikus, egy gépész és egy gazdasági szakember, ha együtt dolgoznak egy kis ház megtervezésén.

 • Babarczi Katica (2015)

  Babarczi Katica (2015)

  Jelenleg szabadúszó grafikus-tervezőként dolgozik. A bölcsész háttérrel rendelkező designer a Tep mobilalkalkalmazás csapatának alapító tagja és kreatív vezetője. Az illusztratív képalkotás mellett a UI és UX design kiaknázása és összehangolása áll a munkái fókuszában. Előadásában a Tep-zsiráf megalkotásának folyamatán keresztül mutat rá a többszöri próbálkozás jelentőségére.

 • Bakonyi Panni (2015)

  Bakonyi Panni (2015)

  Szabadúszó marketinges, kkv-védőangyal és jógaoktató. Lételeme, hogy inspiráljon, akár céges keretek között hatékonyabb, kreatívabb munkára vagy a személyes fejlődés útján. A testet egy laboratóriumnak tekinti, ahol megismerhető és megváltoztatható a belső önvaló. A belső fejlődés eszköze pedig a mozgás. Jógaórákat tart bárhol – kertben, parkban, tetőn, szórakozóhelyen, munkahelyen és edzőtermekben –, bárkinek – öregnek, fiatalnak, gazdagnak, szegénynek, sportolónak és irodakukacnak. És fogvatartottaknak is. Előadásában bemutatja a mozgáshoz szorosan kapcsolódó önismereti útjának a börtönben tapasztaltakhoz lenyűgözően hasonló motívumait.

 • Balassi Márton és Horváth Dávid (2011)

  Balassi Márton és Horváth Dávid (2011)

  informatikushallgató az ELTE-n, az Eötvös József Collegium tagja, és közgazdász hallgató a BME-n. Társával, Horváth Dáviddal negyedik éve foglalkozik táplálékhálózatok szimulációjával, munkájuk 2010-ben elnyerte az Európai Unió Fiatal Tudósainak Versenye I. díját. Jelenleg oktatási célra fejlesztenek interaktív szoftvert, amelynek segítségével a diákok olyan kérdésekre kereshetik maguk a választ, mint például, miért van szüksége a zsákmánynak a ragadozóra, miért építünk vadátkelőket vagy mikor „egészséges” egy ökoszisztéma.

  Horváth Dávid mérnök-informatikus hallgató, a BME német nyelvű képzésében vesz részt. Legalább 10 éve foglalkozik programozással, az egyetemen gyakorlatvezetőként oktatja diáktársait. Nem csak munkájában, hanem szabadidejében is lételeme a csapatmunka, többek közt ez is motiválta abban, hogy a Váci Fúvószenekar trombitása legyen. A konferencián Balassi Mártonnal együtt ad elő, akivel kisiskolás koruk óta ismerik egymást. Még gimnazistaként vágtak bele egy közös projektbe, ami versenytársakból nem csak partnerré, de barátokká is tette őket. Ajánlják az előadást mindazoknak, akiket érdekel az informatika és a természettudományok kapcsolata, akik számára fontos a környezetvédelem, akik már rádöbbentek, hogy a világ egy szelete egészen másképp működik, mint eredetileg gondolták, és azoknak akik is, akik még csak ezután fognak erre rácsodálkozni.

További előadók