img

Dan Ariely

Bemutatkozás:

Hogyan hozzunk okos döntéseket pénzről és egészségről?

Dan Ariely a pszichológia és a viselkedési közgazdaságtan professzora a Duke Egyetemen, és a Center for Advanced Hindsight (Utólagos Bölcsesség Központja) alapítója. Magyarul is megjelent bestsellerei: a Kiszámíthatóan irracionális, a Zseniálisan irracionális, Az (őszinte) igazság a hazugságról és a Motiváció című TED könyv. Legújabb könyve A (túl)költekezés pszichológiája – Miért költünk többet, mint kellene? májusban jelenik meg a HVG Könyvek gondozásában.

Előadásában arra világít majd rá, hogy hogyan javíthatunk a társadalomtudomány és a viselkedési közgazdaságtan segítségével egészségügyi helyzetünkön, pénzügyi döntéseinken és általánosságban az életminőségünkön.

----------------------

How to outsmart your financial and health decisions?

Dan Ariely is a professor of psychology and behavioral economics at Duke University and a founding member of the Center for Advanced Hindsight. He is the author of the bestsellers Predictably Irrational, The Upside of Irrationality, and The Honest Truth About Dishonesty -- as well as the TED Book Payoff: The Hidden Logic that Shapes Our Motivations. His latest book is Dollars and Sense: How We Misthink Money and How to Spend Smarter.

In his talk he will reveal how can we use findings from social science and behavioural economics to improve our health, financial decision-making and overall quality of life.

 

Kapcsolodó események: